Op 09 december 2013 overleed Mary Agatha van Sabben van Driel, mijn moeder, 74 jaar oud, thuis in haar woonkamer, na een snelle geestelijke en lichamelijke aftakeling als gevolg van Cardio-Vasculaire Dementie.
Cees van Sabben, haar man, heeft haar van begin tot eind zelf thuis verzorgd met de hulp van een klein leger van geweldige hulpverleners.
Ondanks dat haar lichaam en geest in snel tempo vervlogen, bleef ze van binnen de prachtvrouw die ze altijd geweest was en was het altijd heerlijk bij haar te zijn, ook nog op het laatst wilde ze vooral voor ons zorgen.

 
Na haar dood bleef Cees alleen achter in de veel te grote boerderij en wilde, dankbaar voor alle geweldige hulp die hij heeft gehad tijdens het verzorgen van Mary graag voor de maatschappij "iets terug doen".....

 

Zo is het begonnen, met een ouderwets handgeschreven brief naar de gemeente, met het verzoek zorgwoningen te mogen realiseren in het woonhuis.
Daar waren ze heel enthousiast en al snel mocht Cees naar het "tuinhuis" achter op het terrein verhuizen, waar hij urenlang alle details uitdacht, en kwamen de vergunningen binnen.

Nu is de woning dus gevuld met hardwerkende, vakkundige mannen om 6 prachtige, nostalgische zorgwoningen te realiseren.

Zelf bouwen met z'n 84 jaar lukt hem niet meer, maar  het geheel aansturen gaat hem, met de ervaring van de diverse boerderijen die hij al verbouwd heeft en de grote dosis energie waarover hij nog steeds beschikt, uitstekend af.